BURSA / GEMLİK - Cumhuriyet İlkokulu

Kas

Bugün 10 Kasım 1938'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün aramızdan bedenen ayrılışının 83. Yıl dönümü. Cumhuriyet İlkokulu Ana Sınıfı olarak atamızı çeşitli etkinliklerle anıyoruz.

Ekm

İçe Milli Eitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet Satranç Turnuvasunda dereceye giren öğrenclerimiz Törende madalyalarını aldılar.

Ekm

.Giderek dijitalleşen dünyada, doğayla ilişkimiz azalmış durumda. Doğanın bir parçası olduğumuzu unutup sadece ara sıra piknik yapmak ya da yürüyüş için kullanabileceğimiz mekân olarak görüyoruz ve en acısı çocuklarımıza doğayı öğretmeden büyütüyoruz. Çocuklarımız, bilgisayar oyunlarından, telefonlardan ve tabletlerden kafasını kaldırmadan sokaklarda bile oynamıyorlar artık.Çevrenin korunması ve önemi çocuklara anlatmak,doğal dengenin gelecek nesil için önemini açıklamak,hayvan sevgisini çocuklara vermek kedilerden, köpeklerden, böceklerden korkmayacak şekilde onları yetiştirmek, geri dönüşümün önemi ve insanların doğanın bir parçası olduğunu vurgulamak amacındayız.Doğayı tanıyarak keşfederek kendini keşfeden bireyler yetiştirmek için yola çıktık.

Okulumuz Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı

Ekm

IF 'IDIOMS' WERE TRUE eTwinning projemiz başlıyor... Kuruculugunu okulumuz öğretmenlerinden Elif YILDIZ ın yaptığı proje Türkiye, Azerbaycan,Gürcistan ve Ürdün ortaklığı ile yürütülecek olup, deyimlerin anlamı ve günlük yaşantımızda ki kullanımları üzerinde durulacak.Öğrenmede kalıcılık sağlamak adına etkinliklerin Web2.0 araçları ile zenginleştirilmesi planlanıyor.

İLKOKUL ZAMAN ÇİZELGESİ

Cumhuriyet İlkokulu Ana Sınıfı Zaman Çizelgesi

Eyl

Cumhuriyet İlkokulu Ana Sınıfı'nda Uyum etkinlikleri kapsamında oyun temelli etkinliklere, öğrencilerin okula aidiyet duygusunu artıran faaliyetlere yer verildi.

Öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlandı.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 10 kasım 1938 tarihinde saat 9'u 5 geçeyi gösterdiği zaman dünyaya gözlerini kapadı. Her sene 10 Kasım tarihinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk anılıyor.  Cumhuriyet İlkokulu olarak her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da Atatürk'e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz.